Bestrijd vocht in huis

met Bison Vochtvreter®

te veel vocht in huis zorgt voor problemen

In elke woning komt vocht voor. Waar geleefd wordt, is vocht te vinden.

Wanneer er teveel vocht in huis is kan dit op termijn problemen veroorzaken. Niet alleen voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk om (teveel) vocht in huis te leren herkennen en te voorkomen om zo een gezonde vochtbalans in huis te creeëren.

Vocht in de auto?

Last van beslagen autoruiten? Zeker in de koudere wintermaanden komt dit geregeld voor en zorgt voor veel frustratie. Te veel vocht in de auto is hiervan vaak de oorzaak. Bison Vochtvreter Auto absorbeert het overtollige vocht uit de lucht en is daarmee de perfecte oplossing tegen beslagen ramen en draagt bij aan een veiliger zicht.

Hoe herken ik vocht in huis?

Naar boven

HOE VOORKOM JE VOCHTPROBLEMEN?

PLAATS EEN BISON VOCHTVRETER®

Een Bison Vochtvreter® apparaat met ultra-absorberende vochtmagneet absorbeert het teveel aan vocht uit de lucht en zet dit om in water. Het water wordt opgevangen in de handige opvangbak.

De Bison Vochtmagneet bestrijdt vocht gedurende 2 tot 3 maanden. Nadat de vochtmagneet zo goed als opgelost is, kan de opvangbak makkelijk geleegd worden en nagevuld met een nieuwe Vochtmagneet. 

Er zijn Bison Vochtvreter® apparaten in verschillende soorten en maten voor allerlei ruimtes. Ideaal voor directe vochtbestrijding in leefruimtes als de slaapkamer, keuken, woonkamer, maar ook geschikt voor de kelder, meterkasten, garages en caravans. 

Naar boven

Vocht kan schadelijk zijn voor je gezondheid

Wanneer er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid in huis kan dit op termijn effect hebben op de gezondheid van de bewoners. Een vochtig huis is namelijk een broedplaats voor huistofmijt, schimmels en ongedierte.

Als je huis vochtig is kan het om meerdere verschijningen gaan. Je hebt bijvoorbeeld waterdamp in de lucht, water in de houten of stenen bouwdelen, condens op muren en ramen of water in de kruipruimte. De ideale luchtvochtigheid in een woning bij 20 graden ligt tussen de 30 en 70%. Ligt de relatieve luchtvochtigheid daarboven, dan spreek je over een vochtige woning. 

Huistofmijt mag dan wel onzichtbaar zijn, maar het kleine beestje kan een grote impact hebben op je gezondheid. Teveel huistofmijt kan namelijk leiden tot allergieën, eczeem en chronische aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma.

Ook schimmels gedijen snel in een ruimte met een relatief hoge luchtvochtigheid, wanneer (zwarte) schimmels zich vermenigvuldigen komen er sporen vrij die schadelijke chemische stoffen met zich meebrengen. Inademing van deze sporen veroorzaakt klachten aan de luchtwegen.

Door al deze mogelijke aandoeningen van een te ongezonde vochtbalans, wordt er een grote aanslag gedaan op de beschikbare energie in het lichaam wat de weerstand weer verzwakt, waardoor je op den duur weer kwetsbaarder bent voor ontstekingen en infecties. 

Kortom: leven in een vochtig huis kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bron: optimalegezondheid.nl
Bron: RIVM.nl 

Naar boven

Bison Vochtvreter® producten

Vochtvreter® Original

Voor een comfortabel thuis

Vochtvreter® Ambiance

Voor een comfortabel thuis

Schimmelvreter®

Schimmelvreter® vernietigt onmiddellijk schimmel en algen

Vochtvreter® Ambiance

Voor een comfortabel thuis

Vochtvreter® Compact

Dé compacte oplossing voor vochtproblemen

Vochtvreter® Navulzak

Handige navulzak voor het navullen van Vochtvreter®

Vochtvreter® Losse Kristallen

Losse kristallen voor het navullen van Vochtvreter®

Vochtvreter® Ambiance Turbo Tab

Krachtige Turbo Tab navullingen houdt vocht overal in huis onder controle
Naar boven