Secondelijm Industrie

Fles 7,5 g (Blister)

Professionele supersnelle lijm in een handige dispenserfles

Secondelijm Industrie

Wat is het?

Eigenschappen

· Industriële kwaliteit · In een handige dispenserfles · Super sterk · Super snel · Kleurloos

naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Lijmt diverse materialen zoals de meeste kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk.

naar boven

Aan de slag

Voor gebruik:

Verwerkingsomstandigheden

Niet verwerken bij temperaturen beneden +10°C.

Oppervlakten eisen

De te lijmen materialen moeten goed schoon, droog, stof- en vetvrij en goed passend zijn.

Voorbehandeling oppervlakken

Ontvetten met aceton of Bison Ontvetter. Zuur reagerende oppervlakken (zoals aluminium) eerst met verdunde ammoniak behandelen en daarna met water schoonspoelen en droogmaken. Metalen licht opschuren.

Gereedschap

Direct uit de flacon verwerkbaar met behulp van de zeer fijne doseerpunt.

Tijdens gebruik:

Omgaan met verpakking

De verpakking openen door de dop met een druk- en draaibeweging draaien.

Gebruiksaanwijzing

De lijm zo dun mogelijk aanbrengen op één van de te lijmen delen (te veel lijm vertraagt de uitharding sterk!). De delen direct op elkaar brengen en gedurende korte tijd (10-60 sec.) aandrukken, zodat de lijm zich gelijkmatig over de vlakken verdeelt. Handdruk is voldoende. De verbinding kan nog extra verstevigd worden door wat extra lijm in de lijmnaad te laten vloeien. Bij het lijmen van metaal kan de uithardingstijd worden verkort door alvorens de delen op elkaar te brengen, het ingelijmde deel even te beademen. Na gebruik het tuitje van tube direct met een droge doek schoonmaken. Daarna de flacon afsluiten door de dop terug te plaatsen. De lijm zo kort mogelijk aan lucht blootstellen.

Aandachtspunten

Let op: Secondelijm bevat cyanoacrylaat. Gevaarlijk: kleeft binnen enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien contact met de huid heeft plaatsgehad, vermijdt dan geforceerde pogingen om de lijm te verwijderen. In dergelijke gevallen zal de lijm vanzelf door de huid worden afgestoten. Daarna de huid wassen met water. Indien de lijm in de ogen is gekomen, dan de oogleden openhouden, direct met water uitspoelen en een dokter waarschuwen. Verkleefde vingers scheiden door goed te weken in water en vervolgens met een potlood tussen te rollen.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Overtollige lijm direct met een droge doek o.i.d. wegwrijven. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Aceton lost de lijm (slechts zeer langzaam) op.

Opslagcondities

Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats. Maximale houdbaarheid wordt bereikt door opslag onder +5°C (in de koelkast).

naar boven