Vocht herkennen en voorkomen

Bestrijd vocht direct met Bison Vochtvreter®

Vocht herkennen

Te veel vocht in huis zorgt voor problemen

In elke woning komt vocht voor. Waar geleefd wordt, is vocht te vinden.

Wanneer er teveel vocht in huis is kan dit op termijn problemen veroorzaken. Niet alleen voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk om (teveel) vocht in huis te leren herkennen en te voorkomen om zo een gezonde vochtbalans in huis te creeëren.

Vocht in de auto?

Last van beslagen autoruiten? Zeker in de koudere wintermaanden komt dit geregeld voor en zorgt voor veel frustratie. Te veel vocht in de auto is hiervan vaak de oorzaak. Bison Vochtvreter Auto absorbeert het overtollige vocht uit de lucht en is daarmee de perfecte oplossing tegen beslagen ramen en draagt bij aan een veiliger zicht.

Hoe herken ik vocht in huis?

beslagen ramen

Bij iedereen zijn weleens de ramen beslagen, bijvoorbeeld als er veel bezoek is of in de keuken tijdens het koken.

Maar als de ramen langdurig of altijd beslagen zijn, dan is dat een teken dat er teveel vocht in huis is. 

 

Schimmels en vochtplekken

Schimmels of vochtplekken zijn ook een teken van teveel vocht. Vochtplekken blijven zichtbaar als ze weer opgedroogd zijn. Schimmels geven zwarte plekken en zorgen voor een muffe geur. 

loslatend behang

Behang kan loslaten of gaan bobbelen door teveel vocht.

ongedierte

Vocht trekt ongedierte aan, zoals pissebedden of zilvervisjes.

Naar boven

Vocht kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Wanneer er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid in huis kan dit op termijn effect hebben op de gezondheid van de inwonenden. Een vochtig huis is namelijk een broedplaats voor huistofmijt, schimmels en ongedierte.

Huistofmijt mag dan wel onzichtbaar zijn, maar het kleine beestje kan een grote impact hebben op je gezondheid. Teveel huistofmijt kan namelijk leiden tot allergieën, eczeem en chronische aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma.

Ook schimmels gedijen snel in een ruimte met een relatief hoge luchtvochtigheid, wanneer (zwarte) schimmels zich vermenigvuldigen komen er sporen vrij die schadelijke chemische stoffen met zich meebrengen. Inademing van deze sporen veroorzaakt klachten aan de luchtwegen.

Door al deze mogelijke aandoeningen van een te ongezonde vochtbalans, wordt er een grote aanslag gedaan op de beschikbare energie in het lichaam wat de weerstand weer verzwakt, waardoor je op den duur weer kwetsbaarder bent voor ontstekingen en infecties. 

Kortom: leven in een vochtig huis kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bron: optimalegezondheid.nl
Bron: RIVM.nl 

De schadelijke gevolgen op de gezondheid van leven in een vochtig huis niet direct zichtbaar zijn en zijn lastig te herleiden naar een vochtig leefklimaat. In samenwerking met het Weerstandfonds proberen we mensen bewust te maken van de grootte van het probleem, de gezondheidsrisico’s en leren we hen hoe vocht in huis bestreden kan worden

Wist je bijvoorbeeld dat….

  • 1 op de 5 Nederlanders in een huis met vocht – en of schimmelplekken leeft?
  • 10% van de gezondheidsklachten gerelateerd kan worden aan vocht -of schimmelproblemen?
  • In een vochtig huis je 40% meer kans hebt op het ontwikkelen van verkoudheid, astma en allergieën?

Samenwerking Weerstandfonds

Het Weerstandfonds financiert onderzoeksprojecten in de vakgebieden immunologie en infectiologie, zodat we ons in de toekomst beter kunnen verdedigen tegen virussen en bacteriën.

Samen willen we de  huizen schoner & gezonder maken door bewustzijn te creëren over de invloed van hygiëne in huis op de gezondheid. Bison steunt het Weerstandfonds in hun missie om de algehele weerstand te verbeteren.

Bron: Weerstandfonds 

Naar boven

Hoe voorkom je vochtproblemen?

PLAATS EEN BISON VOCHTVRETER®

Een Bison Vochtvreter® apparaat met ultra-absorberende vochtmagneet absorbeert het teveel aan vocht uit de lucht en zet dit om in water. Het water wordt opgevangen in de handige opvangbak.

De Bison Vochtmagneet bestrijdt vocht gedurende 2 tot 3 maanden. Nadat de vochtmagneet zo goed als opgelost is, kan de opvangbak makkelijk geleegd worden en nagevuld met een nieuwe Vochtmagneet. 

Er zijn Bison Vochtvreter® apparaten in verschillende soorten en maten voor allerlei ruimtes. Ideaal voor directe vochtbestrijding in leefruimtes als de slaapkamer, keuken, woonkamer, maar ook geschikt voor de kelder, meterkasten, garages en caravans. 

Naar boven

Bison Vochtvreter® producten

Koop nu Bison Vochtvreter®

Schimmelvreter®

Schimmelvreter® vernietigt onmiddellijk schimmel en algen

Vochtvreter® Original

Voor een comfortabel thuis

Vochtvreter® Ambiance

Voor een comfortabel thuis

Vochtvreter® Ambiance

Voor een comfortabel thuis

Vochtvreter® Navulzak

Handige navulzak voor het navullen van Vochtvreter®

Vochtvreter® Losse Kristallen

Losse kristallen voor het navullen van Vochtvreter®

Vochtvreter® Ambiance Turbo Tab

Krachtige Turbo Tab navullingen houdt vocht overal in huis onder controle

Vochtvreter® Compact

Dé compacte oplossing voor vochtproblemen
Naar boven